Humanitarne akcije
41

Ilidža: Na moto susretu prikupljan novac za djecu oboljelu od raka

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Na otvorenom bazenu na Ilidži u Sarajevu je organizovan "Prvi internacionalni moto susret Ilidža 2013", na kojem je prikupljan novac za Udruženje "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH".

Organizator moto susreta je Klub motorista MK "Suburb's Riders", koji je ugostio motoriste iz evropskih zemalja i regije. Štampano je 2.000 ulaznica, a sav prihod je poklonjen u humanitarne svrhe. Goste su zabavljali muzičari, a među njima je bio i popularni bh. pjevač Alen Islamović. Kiša je spriječila pojedine goste da stignu u Sarajevo, ali nije pokvarila pozitivnu atmosferu i humanitarnu akciju.

"Naši gosti su stigli iz Italije, Njemačke, Slovenije, Crne Gore, Srbije, Hrvatske, a tu su i bajkeri iz BiH. Malo nas je kiša omela, zbog čega su neki bajkeri nažalost otkazali svoj dolazak, neki su uprkos lošem vremenu stigli na motorima, a ima i onih koji su stigli automobilima.. Uprkos lošem vremenu, humanitarni događaj je protekao u najboljem redu", izjavio je za portal Klix.ba Enver Sulić, član MK "Suburb's Riders.

Za Udruženje "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH" je prikupljeno je 2.810 KM.