Humanitarne akcije
354

Igrači i navijači Čelika i Slobode igrali za Filipa Blaževića i žrtve poplava

Piše: E. M.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U sportskoj dvorani Bilmišće večeras je odigrana humanitarna utakmica za Zeničanina Filipa Blaževića koji boluje od teškog oblika leukemije i porodice koje su u maju pogođene poplavama, a svoj doprinos realizaciji ove ideje dali su popularni "Robijaši" i "Fukare" te veterani i sadašnji nogometaši Čelika i tuzlanske Slobode.

U prvoj utakmici pred popunjenom tribinom sportske dvorane na Bilmišću snage su odmjerili navijači Čelika "Robijaši" i navijači tuzlanske "Slobode", popularne "Fukare". Utakmica je odigrana u fer i korektnoj atmosferi, a završena je u korist gostiju rezultatom 3:2.

Zvaničnu humanitarnu utakmicu "Zaigrajmo za humanost" odigrali su veterani "Čelika" i "Slobode", a nakon 40 minuta igre utakmica je završena rezultatom 2:2. Strijelci za "Čelik" bili su Haris Hećo i Senad Brkić, dok su golove za Slobodu postigli Nermin Hasić i Enes Mešanović.

Za ekipu Čelika večeras su igrali: Tolja, Šabić, Brkić, Sofić, Džidić, Adilović, Horić, Salčinović, Karić, Jusić, Hećo, Buro i Paškalj.

Za ekipu Slobode večeras su igrali: Ribić, Karić, Crnogorac, Mešanović, Hasić, Hukić, Cejvanović, Osmanhodžić, Sećerbegović, E. Šećerbegović, Kurtalić, Sarajlić i Pršeš.

Iz Udruženja mladih "Ljubičica", koje je organizator ovog događaja, su saopćili da je prikupljeno oko 5.000 KM od čega će dio biti donirano porodici Oruč koja je bila pogođena poplavama u maju ove godine, te će dio biti doniran za liječenje Zeničanina Filipa Blaževića.

Pokretač ove ideje i nekadašnji nogometaš Čelika koji trenutno igra u Kazahstanu Aldin Džidić, koji je nakon utakmice izjavio da je ovakvih akcija potrebno više.

"Drago mi je što se publika odazvala u velikom broju u ovoj humanitarnoj akciji, koje trebaju preći u tradiciju kako bi se pomoglo našim sugrađanima kojima je pomoć najpotrebnija. Hvala svakako i našim prijateljima iz Tuzle koji su uveličali ovu akciju, a za sedam dana ćemo mi igrati u Tuzli za pomoć ljudima tog grada", zaključio je Džidić.