Humanitarne akcije
3

Ibrahimović: Vidjet ćemo šta mogu uraditi za Hajrudina

Klix.ba
Hajrudin Kamenjaš, osmogodišnjak kojem su ljekari prognozirali još samo mjesec dana života zbog teškog oblika leukemije, izrazio je želju da upozna Zlatana Ibrahimovića, nakon čega se bh. javnost digla na noge kako bi ovom dječaku ispunila želju.

U izjavi za švedske medije, popularni Ibrakadabra, kako ga i sam Hajrudin voli zvati, nije isključio mogućnost susreta sa bolesnim dječakom, koji se već šest godina bori sa leukemijom.

"To je tužno i jasno je da mu je teško. Takve zahtjeve dobijam svake sedmice. Želim svakoga učiniti sretnim, ali je to nemoguće", kazao je švedski napadač bosanskih korijena sinoć nakon odigrane utakmice u izjavi za švedske medije.

Međutim, Ibrahimović je obećao da će uraditi sve za osmogodišnjeg Hajrudina iz Vareša.

"Ono što želim je da usrećim svakoga, vidjet ćemo šta mogu uraditi za dječaka. To je tužno i svakome želim dobro. Kad su svi sretni i ja sam sretan. Vidjet ćemo šta će se desiti", dodao je Zlatan.

Iako su neki mediji sinoć izvijestili da će Ibrahimović doći u Sarajevo nakon utakmice između PSG-a i Benfice, iz pariskog kluba odmah su demantirali takvu mogućnost.

"Ne, nije išao u Sarajevo. Sutra će (četvrtak) trenirati sa ekipom", kazao je sinoć glasnogovornik PSG-a Yann Guerin te dodao da je ispred ovog francuskog tima veoma važna sedmica i susret sa Olympic Marseillom.