Humanitarne akcije
0

I Plavi orkestar u akciji za obnovu bihaćke bolnice

Klix.ba
Članovi benda Plavi orkestar pridružili su se akciji za obnovu u požaru izgorjeloj Kantonalnoj bolnici "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću. Njihov koncert u ovom gradu najavljen je za 28. august.
Kako su objavili iz NVO Otvorena mreža, koja predvodi akciju pomoći bihaćkoj bolnici, na turneji nazvanoj po humanitarnom broju 1330 pojavit će se i najmlađi bend na Balkanu The Evolution sa singlom "Slušaj srce", koji je predložen za himnu Otvorene mreže.

Popularni Plavci u Bihaću će pjevati nakon 13 godina pauze i to na lokaciji Gradske otoke u prelijepom prirodnom ambijentu. Koncertom će podsjetiti sve fanove na svoje velike hitove, ali ih i zamoliti da daju podršku promociji broja 1330. Svaki poziv na taj broj bihaćkoj bolnici donosi 2 KM. Humanitarni broj je isti na tri najveća telekom operatera u BiH: BH Telecom, Eronet i M:tel.

Podsjetimo, bolnica u Bihaću teško je oštećena u požaru 26. jula. U bolnici je bilo smješteno blizu 400 pacijenata koji su evakuisani i niko nije povrijeđen. Uslugama ove bolnice koristilo se 300.000 ljudi u Unsko-sanskom kantonu.