Humanitarne akcije
1

Humanitarni koncert za pomoć devetnaestomjesečnoj Lani

SRNA
Doboj
Doboj
Udruženje građana za pomoć osobama sa invaliditetom "Jednakost" iz Milića organizovalo je u Doboju humanitarni koncert za prikupljanje novčanih sredstava za operaciju i liječenje devetnaestomjesečne Lane Lazić.

"Akcija pod nazivom Uz Lanu za život provodi se na području Srbije, BiH, Crne Gore i Hrvatske", rekao je jedan od voditelja koncerta, navodeći da Lana sa roditeljima živi u Beogradu, a njen otac rodom je iz Teslića.

Ovoj akciji pridružilo se i Udruženje "Jednakost" iz Milića, na čiju je inicijativu M:tel aktivirao humanitarni broj 1413, na koji se do kraja maja može donirati jedna konvertibilna marka za Lanin život. 

Za pomoć Lani Lazić otvoren je žiro-račun kod banjalučke "Uni kredit banke", Filijala Teslić broj  551-306-1116-6756-62.

Tokom jednoipočasovnog programa humanitarnog koncerta, koji je sinoć izveden u velikoj sali dobojskog Centra za kulturu pred oko 200 posjetilaca, većinom mladih, učestvovali su, između ostalih, dobojsko Muzičko društvo "Stakato" i  Plesni studio "Isidora".

Lana boluje od rijetke vrste tumora na mozgu, koji je otkriven 11. januara ove godine. Više informacija o Lani može se pronaći  na internet stranici  www.lanalazic.com.