21. februara
0

Humanitarni koncert za 16-godišnju Aminu Halilić

Klix.ba
Amina Halilić je 16-godišnja Zeničanka koja već nekoliko godina živi sa srčanom manom prolaps mitralne vlavule, a za njen oporavak neophodno je sakupiti novčana sredstva u iznosu od 26.500 eura, koliko košta operacija u Turskoj.

Nekoliko mladih Zeničana je odlučilo sa Udruženjem estradnih izvođača Zeničko-dobojskog kantona organizovati veliki humanitarni koncert u Gradskoj areni Zenica te na taj način pomoći svojoj sugrađanki da što prije bude podvrgnuta operaciji.

"Do sada su organizovane razne humanitarne akcije, ali s obzirom na to da je za liječenje potreban veliki iznos novca, smatrali smo da je organizovanje koncerta u Gradskoj areni Zenica najbolje i najbrže rješenje", rekao nam je Dino Pašalić, jedan od organizatora ovog koncerta.

Na koncertu će nastupiti više od 30 izvođača među kojima su Eldin Huseinbegović, Anida Idrizović, Ana Damjanović, Adnan Jakupović, učesnici 5. sezone showa "Zvijezda možeš biti ti", ali i mnogi drugi. Pašalić je istakao da je saradnja sa pjevačima protekla bez problema.

"Izvođači su odmah pokazali zainteresovanost i želju da nam pomognu. Zenička publika je na njih ostavila pozitivan dojam, tako da ne sumnjaju da će Gradska arena u Zenici biti ispunjena do posljednjeg mjesta", zaključio je Pašalić, te dodao da je mnoštvo Zeničana do sada izrazilo veliko interesovanje za ovaj humanitarni koncert, koji će biti održan 21. februara od 20:00 sati.

Ulaznice će biti u prodaji od četvrtka, 31. januara, a moći će se kupiti u Metalurg City Centru (poslovnica Biss-tours) i u Gradskoj areni Zenica (kontakt telefon: 062/521-070), ali ukoliko bude potrebe organizatori su najavili da će biti organizovana i prodaja u Sarajevu i Kaknju.

Zeničani su do sada punili arene, pozorišta, sportske dvorane... vjerujemo da će i ovaj put pokazati humanosti i pomoći svojoj sugrađanki.