Humanitarne akcije
4

Humanitarna utakmica: U nedjelju dođite na Koševo i pomozite u obnovi bolnice u Bihaću

Piše: D. B.
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
U nedjelju će od 19 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase u Sarajevu biti odigrana humanitarna utakmica "Sarajevo za Bihać, Sarajevo za bolnicu Dr. Irfan Ljubijankić", u kojoj će igrači četiri sarajevska premijerligaša kao jedna ekipa igrati protiv Jedinstva iz Bihaća. Sav prihod je namijenjen obnovi bihaćke bolnice.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Ideju za humanitarnu utakmicu dao je Dino Selimović, direktor FK Sarajevo, koji je pozvao i premijerligaše Željezničar, Olimpic i Slaviju da učestvuju u nogometnoj predstavi, a sva sredstva prikupljena od prodaje ulaznica će biti uplaćena za obnovu bihaćke bolnice Dr. Irfan Ljubijankić, koja je teško oštećena u požaru 26. jula. Sarajevski premijerligaši su se odazvali pozivu, pa se u nedjelju očekuje jedna lijepa nogometna utakmica humanitarnog karaktera.

Na današnjoj konferenciji za medije novinarima su se obratili predstavnici sarajevskih klubova: Dino Selimović (FK Sarajevo), Dželaludin Muharemović (FK Željezničar), Zdravko Šavija (FK Slavija) i Bisera Gracić (FK Olimpic).

Dino Selimović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Dino Selimović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

"Zahvaljujem se našim sportskim prijateljima koji su se odazvali pozivu i omogućili odigravanje humanitarne utakmice, čiji je cilj obnova bihaćke bolnice. Ta bolnica je osnovna ljudska potreba i neophodna je za funkcioniranje Bihaća. Sve je već organizovano, a sve ljude dobre volje pozivam da kupe ulaznice i tako daju svoj doprinos. Ovim zajednički želimo pokazati da smo društveno odgovorni klubovi, što nam država često ne priznaje. Apelujem na sve da nas podrže. Želim reći da svi koji učestvuju u organizaciji humanitarne utakmice rade potpuno besplatno. Bit će ovo interesantna utakmica, a to je i dobra prilika da roditelji dovedu svoju djecu kako bi možda prvi put iskusila čari nogometa, s obzirom na to da mnogi to do sada nisu učinili zbog nemilih dešavanja u BHT Premijer ligi BiH", izjavio je Selimović.

Bisera Gracić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Bisera Gracić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

"Zamolila bih sve one koji su u mogućnosti da dođu na utakmicu i podrže ovu humanitarnu akciju. Ovo je zaista jedna lijepa ideja, a utakmica će sigurno biti zanimljiva s obzirom na to da će igrači četiri kluba igrati u istoj ekipi", rekla je Gracić.

Dželaludin Muharemović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Dželaludin Muharemović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

"Tokom prvog kontakta smo prihvatili Dininu ideju jer je ova utakmica najmanje što možemo uraditi za bolnicu. Nadam se da će i drugi klubovi uraditi nešto slično. Pozivam sve navijače i ljude dobre volje da dođu i podrže ovu humanitarnu ideju", kazao je Muharemović.

Zdravko Šavija (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Zdravko Šavija (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

"Drago nam je što smo pozvani i što ćemo učestvovati u ovoj humanitarnoj akciji. Gledao sam užasne prizore kada je bolnica bila u plamenu i ovo je zaista najmanje što možemo uraditi kako bismo doprinijeli obnovi. Vjerujem da humanitarna akcija neće završiti na ovome ta da će i ostali uraditi nešto slično. FK Slavija i naša infrastruktura su na raspolaganju za sve što je potrebno", izjavio je Šavija.

Humanitarna utakmica "Sarajevo za Bihać, Sarajevo za bolnicu Dr. Irfan Ljubijankić" će biti odigrana u nedjelju, 8. septembra, na stadionu Asim Ferhatović Hase od 19 sati. Cijena ulaznice za sjevernu i južnu tribinu je 5 KM, dok cijena ulaznice za istočnu i zapadnu tribinu iznosi 10 KM.

Ulaznice je moguće kupiti na svim ovlaštenim prodajnim mjestima KupiKartu.ba širom Bosne i Hercegovine.