Humanitarne akcije
22

Humanitarna predstava: Dragan Marinković Maca i "Đevrasim Cvijan" za Elnura

Klix.ba
Elnur Hadžić
Elnur Hadžić
Nakon punih dvorana širom BiH, glumac Dragan Marinković Maca u ulozi Đevrasima Cvijana zajedno sa svojim producentskim timom i prijateljima organizovat će humanitarno izvođenje predstave kako bi sakupili novac za liječenje Elnura Hadžića.

Nakon punih pozorišnih dvorana širom Bosne i Hercegovine glumac Dragan Marinković Maca u ulozi Đevrasima Cvijana, kandidata za "presjenika", zajedno sa svojim producentskim timom i prijateljima, organizovat će humanitarno izvođenje predstave za potrebe prikupljanja novčanih sredstava za liječenje Elnura Hadžića.

Elnuru Hadžiću utvrđena je cerebralna paraliza, zaostaje u fizičkom razvoju, ima teško oštećenje sluha, nesposobnost govora, a operisana mu je anomalija između jednjaka i trahe.

Elnurov tridesettrogodišnji otac Emir doživio je nesreću u kojoj je i on ostao nepokretan. Usljed frakture lobanje oduzeta mu je desna strana tijela i onemogućen govor.

Za sina i muža brine se sada nezaposlena Mirela i njen svekar koji u poznim godinama pokušava prikupiti novčana sredstva za operaciju unuka koja bi mu omogućila da stane na noge.

Dio sredstava od predstave ide za potrebe liječenja malog Elnura, a akciji je svoj doprinos, pored ostalih, dao i voditelj emisije Telering Mato Đaković.

"Đevrasim Cvijan za presjenika", naziv je pozorišne predstave u režiji bosanskohercegovačkog reditelja i scenariste Envera Puške, koju će u formi monodrame, odnosno satiričnog komada, interpretirati glumac Dragan Marinković Maca.

Predsjednik Đevrasim Cvijan zasigurno će ući u svako srce i barem na trenutak izvući osmijeh na lice "zbunjenog naroda", akcentirajući vedru stranu politike.

Predstava "Đevrasim Cvijan za presjenika" će biti prikazana u BKC Tuzla, u ponedjeljak, 15.12.2014. godine u 20:00 sati, a cijena ulaznice je 10 KM.