Humanitarne akcije
5

Humanitarna izložba za pomoć u liječenju Marijane Galić

FENA
Galerija Aluminij i Društvo hrvatskih likovnih umjetnika u FBiH, uza snažnu podršku grupe umjetnika okupljenih pod imenom HumanitArt, članova DHLU-a, zajednički organiziraju veliku humanitarnu izložbu, s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za pomoć u liječenju Mostarke Marijane Galić.

Izložba će biti otvorena u Klubu Aluminij, u utorak, 23. decembra, s početkom u 19 sati, a radove nesebično ustupa čak 27 umjetnika.

"Niko ne smije ostati imunim na tuđe stradanje. Marijana je majka triju prekrasnih kćerkica, a jednoj od njih Bog je namijenio nešto teži križ od onoga prosječnoga, rođena je s Down sindromom. Nesreća je htjela da sada Marijana oboli od zloćudne bolesti, a ne može si priuštiti preskupe lijekove, nedostupne prosječnomu građaninu u borbi za ono osnovno čovjekovo pravo, pravo na zdravlje. Na tomu tragu, slijedeći i naše ranije humanitarne pothvate, pokušavamo pomoći, a presudnu ulogu u ovomu projektu igraju poštovani umjetnici, altruisti koji se odriču svojih radova, dakle djelića sebe samih, u nadi kako će pripomoći odagnati nečiju bol", kazao je rukovodilac Galerije Aluminij Darko Juka.

Radove su nesebično ustupili akademski kipari Mateja Galić, Boris Jovanović, Florijan Mićković i Drago Stojaković, akademski slikari Matea Brekalo, Ivana Ćavar, Kristina Ćavar, Tamara Grbavac, Mladen Ivešić, Željko Koren, Ivica Kraljević, Dario Pehar, Boris Pejić, Ivana Radić, Maja Rubinić, Mario Šunjić i Tonin Tarčuki, ak. grafičari Mirjana Drežnjak-Naletilić, Darko Dugandžić, Antonija Gudelj, Andrej Gvozden, Vladimir Ladan i Marko Šaravanja, potom slikar Dragan Mučibabić i studenti Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru Lucija Pavlišinova, Olja Pristaš i Dino Surać.

Više pojedinosti o djelima i prigodno sniženim cijenama u odnosu na one stvarne vrijednosti tih umjetnina, bit će obznanjeno na večeri otvorenja, jednako kao i precizno pojašnjenje o načinu kupnje slika. No, Marijani koja se nalazi na liječenju u SKB-u Mostar, i u međuvremenu je moguće pomoći, uplatom sredstava na račun 3381002507426742 kod UniCredit banke, na ime Marijana Galić, ili na devizni račun 45520837100, na ime Marko Galić (IBAN: BA 393381302845273944 – SWIFT: UNCRBA22), ali i novčanom donacijom pozivom na broj 092 890 862.