Humanitarne akcije
19

Gradimo srcem BiH: U Oslu u petak Donatorska večer za pomoć žrtvama poplava

Klix.ba
Pomoć za stanovnike BiH koji su ostali bez krova nad glavom u prošlogodišnjim poplavama, ovaj put stiže iz Norveške. U organizaciji Otvorene mreže, a pod pokroviteljstvom Ambasade BiH u Norveškoj, u Oslu će se u petak, 27. februara, sa početkom u 19 sati, održati Donatorska večer uz aukciju umjetnina.

Donatorska večer se održava s ciljem prikupljanja finansijskih sredstava kao podrška projektu Gradimo srcem BiH.

U prostorijama Ambasade BiH u Oslu jučer su izvršene posljednje pripreme, te su umjetnine koje su transportovane iz BiH, zajedno sa umjetninama koje su poklonili umjetnici iz Osla, postavljene za aukciju koja će biti upriličena u sklopu Donatorske večeri.

Ambasador Emir Poljo izrazio je zadovoljstvo do sada učinjenim, te je naglasio kako se nada da će Donatorska večer uz aukciju biti uspješno realizovana uz pomoć svih posjetitelja.

Tokom Donatorske večeri gosti će imati priliku da se upoznaju sa radom Otvorene mreže, saznaju više o projektu Gradimo srcem BiH, te svakako i sami uključe u finansijsku podršku ovom projektu.

Druženje će upotpuniti i kulturno zabavni dio večeri uz bendove Igor Dunđerović & rođaci, Zlatko & band "Poemus" i Hor Instituta sevdaha.

Otvorena mreža izražava veliku zahvalnost prije svega ambasadoru Emiru Polji, umjetnicima koji su poklonili svoja djela, kao i kompaniji A2B koja je omogućila transport umjetnina iz BiH u Oslo.

Organizatori pozivaju sve građane koji žive u Norveškoj da, ukoliko su u prilici, dođu u Ambasadu BiH u petak, 27.februara 19 sati.

Budimo humani, budimo ljudi.