Humanitarne akcije
14

Golman Sarajeva Delač pozvao kolege da se uključe u akciju pomoći Milošu Božoviću

Piše: E. B.
Golman Fudbalskog kluba Sarajevo, Matej Delač, odlučio je učestvovati u humanitarnoj akciji prikupljanja finansijskih sredstava za liječenje svog mladog kolege, golmana FK Slavija, Miloša Božovića, koji se duže od godinu dana nalazi u teškom zdravstvenom stanju.

Sjajni golman, koji se trenutno oporavlja od ozljede u engleskoj prijestolnici u svom matičnom klubu FC Chelsea, osim što je uplatio određen novčani iznos za liječenje Miloša, pozvao je i svoje kolege da to isto učine.

U videu, Delač je pozvao golmana "A" reprezentacije Bosne i Hercegovine, Asmira Begovića, hrvatskog golmana Ivana Kelavu, te mladog prvotimca FK Sarajevo Emira Plakala da se odazovu akciji.

Podsjećamo, Miloš Božović je na utakmici zadobio tešku povredu glave, a poslije višemjesečnog liječenja i velikog broja operativnih zahvata, još se uvijek nalazi u komi. Za njegovo finansiranje u Njemačkoj potrebna su velika finansijska sredstva (više od 130.000 eura), kao i dodatna sredstva (17.400 eura) za troškove transporta medicinskim helikopterom.

Bordo tim je tim povodom pokrenuo humanitarnu akciju za pomoć Milošu Božoviću na način da će od svake prodate ulaznice na utakmici FK Sarajevo - Slavija izdvojiti 1 KM za pomoć mladom golmanu. Ovim putem pozivamo sve svoje navijače i simpatizere da posjete najveći bh. stadion u nedjelju, 20. marta, u 17 sati, te da kupovinom ulaznicama daju svoj doprinos ovoj humanitarnoj akciji.

Za sve dodatne finansijske uplate, na raspolaganju stoje sljedeći računi: 562-01281157692-32 kod "NLB banke" - Istočno Sarajevo, te uplatom iz inostranstva na devizni račun IBAN: BA395620128126402663 Općinska organizacija Crvenog krsta Istočna Ilidža, Trg Kralja Aleksandra 5, 71123 Istočno Sarajevo. SWIFT BIC: RAZBBA22 "NLB banka" a.d. Milana Tepića br. 4, 78000 Banja Luka, Bosnia and Herzegovina.

Pozivom na broj 1432 donirate 1 KM za liječenje mladog Miloša.