Humanitarne akcije
39

FK Sarajevo se uključio u akciju "Užina za svako dijete"

Klix.ba
Na prijedlog rukovodstva FK Sarajevo pokrenuta je inicijativa o podršci FK Sarajevo projektu "Užina za svako dijete" kojeg je započelo Udruženje Pomozi.ba, a koji se odnosi na osiguravanje užina učenicima čije su porodice u teškoj finansijskoj situaciji.

"U sklopu ovog projekta želja nam je osigurati užine u školama svakom djetetu koje je u takvoj situaciji da mu je roditelji ne mogu priuštiti. Dobili smo podatak da je takve djece sve više i želimo da vrijeme koje provedu u školama ne pamte po gladnim stomacima, već da i oni, poput sve ostale djece, imaju pravo na jedan obrok dok su u školi. Nažalost, broj djece koja trebaju užinu mnogo je veći od uplaćenog novca sa kojim sada raspolažemo", kazao je predsjednik Udruženja Pomozi.ba Elvir Karalić.

Fudbalski klub Sarajevo, kao društveno odgovoran klub, odlučio je podržati ovaj projekt i pozvao klupske uposlenike, trenere, igrače i svoje saradnike da se odazovu akciji i uzmu učešća u projektu do kraja školske godine za mjesece maj i juni.

"Svjesni smo da je cjelokupna situacija u našem društvu loša, te se mnoge porodice suočavaju sa finansijskim problemima. Nažalost, nerijetko se dešava da djeca najviše ispaštaju. U osnovnom i srednjoškolskom obrazovanju, ishrana je izuzetno bitna i Fudbalski klub Sarajevo u potpunosti podržava akciju Udruženja Pomozi. Nadam se da će odziv biti dobar, te koristim priliku da pozovem sve naše navijače i simpatizere da podrže projekat i pokažu svoje bordo srce", izjavio je generalni direktor Fudbalskog kluba Sarajevo, Dino Selimović.

Obroci u školama su raznovrsni, učenici dobivaju kvalitetnu hranu i itekako vrijedi izdvojiti mjesečno 22 KM i nahraniti jedno dijete. Više informacija o ovoj inicijativi, ali i drugim projektima Udruženja Pomozi možete pronaći na web stranici www.pomozi.ba.