Humanitarne akcije
0

Elmina ima šansu za normalan život, pomozimo joj da ozdravi

Klix.ba
Četrdesetdvogodišnja Elmina Veletovac već je dvije godine i tri mjeseca u stanju budne kome u kojem se nalazi zbog pucanja vene u glavi (aneurizma).

Njena kćerka Aldina ispričala je kako se to dogodilo dok je čekala doktora. Elmini se krv izlila u mozak. Urađena je operacija i Elmina je ostala u komi. U međuvremenu se je isključili sa sedacije i onda joj se stanje pogoršalo i doktori su uradili još tri operacije glave. Potom su je otpustili kući jer su mislili da Elmina neće preživjeti.

No njen suprug Hajrudin Veletovac ulagao je veliki trud i brinuo se za svoju suprugu koja se sa 39 kilograma, koliko je imala kada je otpuštena iz bolnice, udebljala na 70 kg, te je počela komunicirati očima. Također, pomjera ruke i noge.

Elmina ima šansu da ponovo vodi normalan život, no zato joj je potrebna pomoć dobrih ljudi.

Njeni nalazi su poslati u Tursku na kliniku "Aci Badem", preko "Otvorene Mreže" koja traži da joj se pošalje hitno CT glave. Elminina porodica se nada da će uskoro dobiti poziv od klinike.

U međuvremenu mole sve dobre ljude da pomognu.

Uplate možete vršiti na račun u Raiffeisen banci: SWIFT CODE : RZBABA2S

Adresa : Zmaja od Bosne BB Sarajevo BIH IBAN CODE: BA391612000026955726 Ime primatelja: Hajrudin Veletovac Ulica: Viteška 47 Sarajevo

Raiffeisen filijala: 000217 Žiroračuna banke: 1610000000000011 Broj štednog računa: 09001170664 Na ime: Veletovac Elmina Punomoćnik: Veletovac Hajrudin