Humanitarne akcije
905

Dugo je pomagao drugima, sada Admiru treba pomoć dobrih ljudi

Klix.ba
Admir Đelilović, 36-godišnjak koji se već dugo bavi humanitarnim radom i pomaže drugim ljudima, sada je nažalost došao u situaciju da i njemu treba pomoć dobrih ljudi kako bi spasio život.

Admir mora na transplantaciju jetre i potrebna mu je pomoć da prikupi novac.

Nakon što je u ratu ranjen u stomak, Admir je u bolnici primio krv, nažalost tu počinju dodatni problemi za njega.

Krv je tada spasila život ovom humanitarcu bila je zaražena virusom hepatitisa koji se aktivirao i napao na jetru.

Đelilović je suosnivač udruženja mladih pod nazivom “Izvor Mladosti” iz Kruščice kod Viteza i ujedno njegov prvi predsjednik. Udruženje je osnovano 2006. godine kao NVO koja se prvenstveno bavi problemima mladih u zajednici da bi se ubrzo transformisalo u udruženje koje je uključeno u svaki aspekt ljudskog života pa tako i u onaj humani dio u svakome od nas. Admir je svojstvu predsjednika udruženja organizovao i pomagao nebrojeno mnogo humanitarnih akcija. Admirova posljednja akcija humanitarnog karaktera je bila hitna pomoć porodicama koje su raseljene nakon poplava i klizišta u Željeznom polju kod Zenice, unesrećenim porodicama su dostavljeni lijekovi, suha odjeća i obuća, hrana za bebe…

Nažalost, on više ne može pomagati drugima i sada je hitno pomoć potrebna njemu. Nalazi su pokazali da ovaj mladi čovjek mora na transplantaciju jetre, koju će obaviti vjerovatno u Istanbulu, Zagrebu ili Beogradu, u zavisnosti gdje bude mogao dobiti najbrži i najbolji tretman. Za ovu operaciju bit će mu potrebna veća količina novca, zbog toga je i pokrenuta akcija za prikupljanje pomoći.

Ukoliko ste u mogućnosti da pomognete Admiru, novac možete uplatiti na sljedeće račune u BBI banci:

141 436 1320 0201 31 (Admirov račun) 141 060 0009 0971 35 (Račun Udruženja Đerđef) za uplate iz inozemstva: BA391-141435531-0004309 Sa naznakom za liječenje Admira Đelilovića.