Humanitarne akcije
6

Društveno odgovornom kupovinom pomozite Zavodu Drin

Klix.ba
U četvrtak, 10. aprila 2014., u glavnoj šetališnoj zoni Sarajeva, bit će održana humanitarna akcija pod nazivom "Uključi se!!!“. Cilj ove akcije je nabavka neophodne opreme Zavodu za zbrinjavanje mentalno-invalidnih lica Drin iz Fojnice, a učešće je uzeo veliki broj prodavnica u ulicama Ferhadija, M.Tita, Štrosmajerova, Z.Beretki i Gajev trg.

Organizatori pozivaju građane da se uključe u ovu akciju kupovinom u nekoj od prodavnica učesnika koje će na taj dan imati istaknute plakate akcije. Za svaki kupljeni artikl, učesnici će donirati 1 KM za Drin a asortiman će se prodavati po sniženim cijenama i to od 10-50 posto.

Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica Drin Fojnica je ustanova od posebnog društvenog interesa u oblasti socijalne zaštite, osnovana 1955. godine. Trenutno vodi brigu o 520 korisnika svih uzrasta iz cijele Bosne i Hercegovine.

Po broju i zdravstvenoj strukturi korisnika najveća je i najkompleksnija ustanova u BiH. Iako rade u otežanim uvjetima, uposlenici Zavoda se trude osigurati neophodne resurse, angažman adekvatnog stručnog osoblja za podršku i multidisciplinarni, individualizirani pristup korisniku uz puno poštovanje njegove osobnosti.

Svaka pomoć, a pogotovo u sredstvima za rad je dobrodošla.

Učesnici/brandovi:

Adidas, United Colors of Benetton, Mango, Orsay, Nike, Yamamay, Gerry Weber, Tally Weijl, Guess, Tom Taylor, Marlboro Classic, Sport Life, Sisley, Parfois, George Hogg, Camel Active, Lebek, Playlife, Casa Moda, Benvenuto, Marx, Redmond, Roy Robson, Basket, Swarowski, Extreme Intimo, Levi's, Yves Rocher, Manners, Scarabee.

Partneri: Cafe bar Vatra, Colors Cafe, Bar Celtic.