Svira Unplugged Plug
0

Dođite na Sarajevo-x.com Night, pomozite Harisu Tvrtkoviću

Sarajevo-x.com
(Foto: Vanja Ćerimagić)
Večeras, u utorak 10. januara, u Sarajevsko pivo Holiday Pubu održat će se Sarajevo-x.com Night, a prisutne će zabaviti popularni bend Unplugged Plug. Zabava će biti humanitarnog karaktera.

Izvrsni klupski bend Unplugged Plug, kojeg čine iskusni muzičari Alen Lemešević, Salih Hadžiabdić, Adi Isaković, Rifet Čamdžić, Adis Škaljo, Boban Ćosić i Tarik Terzić, svojim će odličnim muzičkim repertoarom zabaviti publiku u Holiday Pubu.

Sav novac prikupljen od pića bit će doniran za liječenje Harisa Tvrtkovića koji je teško povrijeđen 25. juna 2011. godine kada ga je vozilo sarajevske Hitne pomoći oborilo sa bicikla na pješačkom prijelazu u centru Vogošće.

Udar vozila je izazvao niz povreda od kojih je najozbiljnija povreda moždanog stabla zbog koje je Haris već skoro pola godine u stanju tzv. "budne kome". Za Harisa je već prikupljeno 24.000 KM, ali je za liječenje u zagrebačkoj kliničkoj bolnici Dubrave potrebno duplo više, tačnije 21.108 eura, što znači da za Harisa treba prikupiti još 20.000 KM. Stoga vas pozivamo da nam se pridružite večeras u Sarajevsko pivo Holiday Pubu i doprinesete Harisovom liječenju i oporavku.

Zabava sa tamburašima nastavila se i jučer, u ponedjeljak 9. januara, nastupom Basstamburaša koji su u Sarajevsko pivo Holiday Pubu punom posjetitelja napravili odličnu atmosferu. Uz repertoar sevdalinki i hitova kao što su Moja mala nema mane, Čudna jada od Mostara grada, Jovano Jovanke i drugih, oduševili su prisutne i još jednom potvrdili svoj status izvrsnih zabavljača.

U ASA Čarobnom svijetu djeca od 4 do 12 godina i dalje će se izvrsno zabavljati u periodu od 10 do 22 sata. Pričanje priča, gledanje crtanih filmova, druženje s Medom i Pingvinom, igrice ASA Super vozač i PrvoKLASni Wii turnir u tenisu te karaoke upotpunit će njihov boravak na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu, a u 17:00 će upoznati i novu profesiju – dimnjačara.

Djeda Mraz i vilenjak će se danas u Coca-Cola kućici s djecom družiti od 16 do 20 sati. Napominjemo roditelje da fotografije njihove djece sa Djedom Mrazom mogu podići do 15. januara u terminu od 16 do 20 sati te vikendom od 12 do 14 i od 16 do 20 sati.

Podsjećamo da je i dalje u toku fotokonkurs, u saradnji Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa, projekta Moja slika Sarajeva i firme Olympus d.o.o. za najljepšu fotografiju Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa. Tema ovog podtakmičenja je “Uslikaj svoj Sarajevo Holiday Market”, a firma Olympus d.o.o. je za autora/icu najbolje fotografije osigurala vrijednu nagradu – Gift Pack Model VG-110 sa 12 megapixela, 4x širokokutnim optičkim zoomom, VGA video zapisom, ali i brojnim drugim izvrsnim tehničkim specifikacijama, koji će dobitniku/ci biti uručen sa torbicom i memorijskom karticom.

Rok za prijave je nedjelja, 15. januar 2012. godine, pa vas pozivamo da posjetite web-stranicu www.mojaslikasarajeva.net i prijavite svoje najljepše fotografije Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa. Pobjednička fotografija će biti izabrana do petka, 20. januara 2012. godine, kada će biti objavljeno i ime dobitnika/ice vrijedne Olympusove nagrade.

Informacije o sadržajima i aktivnostima Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa možete pratiti na oficijelnoj web-stranici - www.sahm.ba, a naravno, tu je i Facebook stranica Sarajevo Holiday Market.