Apel za pomoć
1.7k

Djevojčica Sara Džinić želi djetinjstvo, hljeb i voće

SRNA
Sara Džinić
Sara Džinić
Trogodišnjoj Sari-Lajli Džinić iz Bijeljine, koja se od februara 2012. godine liječi od akutne limfoblasne leukemije na hematoonkološkom odjeljenju Klinike za dječije bolesti u Banjoj Luci neophodan je nastavak redovnim terapijama, za koje njena porodica više nema sredstava.

Njeno liječenje prošle godine pomogla je muzička škola "Stevan Stojanović Mokranjac" iz Bijeljine organizovanjem humanitarnih koncerata pod nazivom "Pomoć maloj Sari Džinić".

Danas, ova vesela djevojčica prima terapije i, prema ljekarskim nalazima, njeno ozdravljenje ide na bolje. Međutim, da bi Sarino zdravlje bilo očuvano, njeni roditelji svake četvrte sedmice moraju da je vode u Banju Luku radi redovne terapije.

Sarina majka Alma Selimović-Džinić kaže da svaki odlazak u Banju Luku treba platiti, što ovoj porodici predstavlja veliku muku.

"Nezaposlena sam, a osim Sare imam i sina od 14 godina. Suprug je radio, ali je i on sada na bolovanju. Nas četvero živimo u tuđoj kući, ali srećom ne plaćamo kiriju, samo je održavamo. Kada bih mogla naći bilo šta da radim nekoliko sati dnevno bilo bi mnogo lakše da se bar prehranimo", kaže Alma.

Na Sarinoj otpusnoj listi piše da je riječ o visoko imunokompromitovanom pacijentu. To podrazumijeva optimalne kućne uslove, ali što je najvažnije, kvalitetnu ishranu za ovu vrstu bolesti.

"Ne mogu svom djetetu priuštiti svaki dan kvalitetnu hranu, nemam odakle, a za ogrjev su nam pomogli moji roditelji", kaže Alma.

Njen suprug Zlatko Džinić zaposlen je kao domar u bijeljinskoj muzičkoj školi. Njegova primanja su nešto veća od 500 KM, ali su od oktobra blokirana zbog nemogućnosti vraćanja pozajmice i kredita.

"Na sve to sam dobio meningitis i ležao u bolnici u Banjoj Luci 33 dana. Strogo mi je zabranjeno da radim bilo šta fizički teško. Banka mi je blokirala platu jer nisam na vrijeme izmirio dugove. Nemam više ništa", priča Zlatko.

Ovoj porodici je za nastavak Sarinog liječenja i osnovnu egzistenciju potrebna pomoć i svi ljudi dobre volje i koji su u mogućnosti novčane uplate mogu izvršiti na račune:

Devizni žiroračun u Hipo Alpe Adria banci Broj računa: 1233947599 na ime Zlatko Džinić, broj banke 552000-99999999-17; KM žiroračun u NLB Razvojnoj banci Broj tekućeg računa: 562-003-81050815-34, na ime Sara-Lajla/Zlatko/Džinić.