Humanitarne akcije
76

Diplomatski zimski bazar ove godine u KSC Skenderija

Klix.ba
U subotu 6. decembra u KSC Skenderija u Sarajevu će od 11 do 17 sati biti održan Diplomatski zimski bazar, tradicionalni zimski dobrotvorni događaj kojeg organiziraju članovi diplomatske zajednice koji djeluju u glavnom gradu BiH.
Zahvaljujući podršci Agencije za međunarodni razvoj Sjedinjenih Američkih Država (USAID) ove godine će Diplomatski zimski bazar biti održan u većem prostoru (dvorana Mirza Delibašić), pa se očekuje da će ovom izdanju Bazara prisustvovati veći broj izlagača i posjetitelja nego ikada.

U organizaciji ovogodišnjeg Diplomatskog zimskog bazara učestvuje oko 30 ambasada i međunarodnih organizacija, a posjetitelji će zasigurno moći naći štošta zanimljivog na štandovima više od 80 izlagača.

Cijena ulaza na Bazar bit će 5 KM, dok će tiket za tombolu, u sklopu koje će posjetitelji moći osvojiti veoma vrijedne nagrade, koštati 3 KM.

"Sva sredstva prikupljena realizacijom ovogodišnjeg Diplomatskog zimskog bazara bit će namijenjena za pomoć trima asocijacijama koje pomažu djecu sa posebnim potrebama, djecu bez roditeljskog staranja i djecu čije su porodice u stanju socijalne potrebe", kazala nam je Sally Barth, jedna od predsjednica organizacionog odbora ovogodišnjeg Diplomatskog zimskog bazara Sarajevo.