Humanitarne akcije
226

Da Kemalove okice progledaju: Prikupljeno 7.000 eura za operaciju šestogodišnjeg dječaka

Piše: E. A.
Suma od 7.000 eura neophodna za operaciju očiju dječaka Kemala Kovačevića iz Bosanske Krupe prikupljena je u rekordnom roku, potvrdili su za Klix.ba iz Humanitarne organizacije "Djeci djeci" iz Švedske koja je prije nekoliko dana pokrenula akciju.

Kemal i njegova porodica već u ponedjeljak putuju u Beograd na kliniku "Sveti Vid" kako bi se obavile neophodne pretrage za što je organizacija "Djeca djeci" već izvršila uplate.

"Odziv ovoj akciji je bio fantastičan i novac je skupljen u rekordnom vremenu, za manje od sedam dana. Uplate su dolazile većinom iz Skandinavije, Finske i Danske, a bilo je i uplata iz Holandije. Mi smo još ranije stupili u direktan kontakt sa klinikom 'Sveti Vid' jer je ovo već peta operacija za koju smo osigurali novac. Odmah po završetku pregleda dobit ćemo konačni predračun za Kemalovu operaciju i planiramo odmah uplatiti novac kako bi se zakazala operacija", kažu u organizaciji "Djeca djeci".

Podsjetimo, Humanitarna organizacija "Djeca djeci" je pokrenula hitnu akciju za prikupljanje novca za Kemalovu operaciju nakon saznanja da je dječakov vid ugrožen, te da bi bez brze reakcije to moglo ostaviti trajne posljedice. Kemalov brat blizanac ranije je operisan, no porodica nije imala novca za Kemalovu operaciju.

U organizaciji "Djeca djeci" vjeruju da će zahavljujući ovoj akciji šestogodišnji Kemal i njegova porodica dobiti šansu za sretniju budućnost.

"Pratit ćemo sve što se bude dešavalo nakon pregleda i operacije, želimo biti podrška Kemalu i njegovoj porodici i u danima koji slijede", dodaju u ove organizacije.