Humanitarne akcije
0

Čajanka u Tuzli za pomoć Seadu Ferizoviću

Sarajevo-x.com
Krizni štab za pomoć oboljelom Seadu Ferizoviću organizuje humanitarnu čajanku uz kolačiće na platou ispred statua Ismeta Mujezinovića i Meše Selimovića u Tuzli.

Kupovinom toplog napitka, ili kolačića direktno pomažete liječenje mladog intelektualca Seada, kojem je hitno potrebna transplantacija koštane srži.

Dvadesetosmogodišnjem Seadu Ferizoviću iz Živinica 2009. godine je dijagnosticirano agresivno maligno oboljenje krvi - Hodgkin limfom. Terapije na UKC Tuzla nisu mnogo pomogle te mu je 2010. godine izvršena transplantacija koštane srži. Nažalost, bolest se vratila. Neophodna mu je alogena transplantacija, koja se može izvršiti jedino u inozemstvu, ali on i njegova majka nemaju novca da sami plate tako skupu operaciju.

Sead je inače diplomirani defektolog logoped. Nezaposlen je i živi sa samohranom majkom koja je također nezaposlena, što u velikoj mjeri otežava njegovo liječenje. Ipak, Bosanci i Hercegovci su pokazali da, uprkos tome što i sami teško preživljavaju, imaju dobro srce. Za 20 dana kampanje prikupljeno je 88.284,78 KM.

Podsjetimo, u akciju humanitarne pomoći uključio se i portal eKupon. Akcija na eKuponu traje još jedan dan i svi mogu donirati minimalno 10 KM.