Uručena prva donacija
99

Brčaci se ujedinili kako bi pomogli malom Elvedinu

Piše: M. B.
Elvedin Deronjić
Elvedin Deronjić
Sedmogodišnji dječak Elvedin Deronjić, čija je teška životna priča dotakla mnoga srca i podstakla ljude da se udruže kako bi mu pomogli i spasili život, nakon noći provedene u bolnici došao je kući.

Kako je za Klix.ba rekao njegov otac Esed, u bolnici su uzeli uzorak tumora koji Elvedin ima u abdomenu i poslali u Srbiju, gdje će se izvršiti analiza i utvrditi o kojoj vrsti tumora je riječ.

"Znamo samo da nema jednog bubrega i da ima taj tumor u stomaku. On je loše, malo plače jer ga boli i ima grčeve. Nalazi uzorka tumora će biti gotovi u petak, kada ćemo znati više", rekao je otac ovog dječaka. Trenutno se nalaze u kući Esedovog brata, koji živi u inozemstvu jer, kako kaže, tamo su bolji uvjeti za njegovog dječaka nego u njihovoj trošnoj kući.

Cijelo Brčko se ujedinilo kako bi pomoglo Elvedinu da dobije životnu bitku. Volonteri humanitarne organizacije "Trka za život" obišli su dječaka i uručili skromnu donaciju.

"Otišli smo do kuće ali tamo ga nije bilo, pronašli smo ga u bolnici. Donijeli smo im paket u kojem je bilo namirnica, slatkiša i higijenskih potrepština te kovertu s nešto novca koji smo jutros prikupili. Mogu samo reći da oni žive veoma siromašno i da je Elvedin teško bolestan što mu se vidi na licu", rekao je za Klix.ba Boro Ilić, predsjednik organizacije.

U akciju bi se trebao uključiti Crveni krst Brčko distrikta, čiji su predstavnici obišli Deronjiće i informisali se o svemu. Više informacija o zdravstvenom stanju malog Elvedina bit će poznato sutra, kao i broj žiroračuna za uplate iz inozemstva.