Humanitarne akcije
3

Bešlić, Paldum, Ahmetović i drugi pjevaju za formiranje Banke koštane srži u BiH

Projekt Banka koštane srži na čijem čelu se nalazi uvaženi doktorski doajen Bakir Nakaš nastavlja se koncertom u Zenici u Areni koji će biti održan 3. septembra sa početkom u 20:00 sati.

Na koncertu će pjevati ljudi velikog srca - Hanka Paldum, Halid Bešlić, Denial Ahmetović i gosti iznenađenja, a u svrhu prikupljanja novčanih sredstava za banku matičnih stem stanica.

Akciju će podržati i počasna predsjednica "NVO Mala" Asima Osim ali putem Skypea jer se legenda bh. fudbala Ivica Osim, koji podržava ovaj projekat, trenutno liječi u Austriji.

"Napominjemo da će i naši ambasadori projekta Asmir Begović, Miralem Pjanić i Vedad Ibišević 02. septembra dati podršku prisustvom i obraćanjem novinarima u tržnom centru Džananović u Zenici dok bude trajala akcija uzimanja uzoraka krvi za banku koštane srži. Na akciji će biti prisutan i dr. Nakaš i ministrica zdravstva Balordate, pomoćnik načelnika Zijad Softić koji je dao ogromni doprinos za održavanje jedne ovakve humane manifestacije. Podržimo koncert u Areni jer na ovaj način imamo šansu da postanemo dio Eurotransplanta što za BiH znaći jako puno a pogotovo za naše oboljele građane", saopćili su iz NVO "Mala".