11-godišnjak teško obolio
180

Belmin Imšić hitno mora na transplantaciju koštane srži

Klix.ba
Jedanaestogodišnji Belmin Imšić iz Mahmutovića kod Kalesije već godinu i po boluje od leukemije. Prije izvjesnog vremena se činilo kako je pobijedio bolest, međutim, sve je ponovo krenulo po zlu, priča za Klix.ba njegov otac Ramo Imšić.

“Moj sin je liječen u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Prije nekog vremena smo mislili da je izliječen, međutim, nedavno je tokom kontrola otkriveno da se bolest ponovo vratila. Trenutno ide na tereapije u KCUS, gdje su ljekari preporučili odlazak na transplantaciju koštane srži u Njemačku. Kako mi je rečeno, sve će biti organizirano preko KCUS-a, ali potrebno je sakupiti novac za liječenje u Njemačkoj”, rekao nam je Belminov otac.

Dječaku će za ovu operaciju i liječenje trebati veća količina novca, ali otac kaže da nije siguran koliko tačno, jer i on još uvijek očekuje tu informaciju. No, s obzirom na ranije slučajeve, gdje su bh. građani odlazili na liječenje u inozemstvo, možemo biti sigurni da to neće biti mali iznos.

Ono što ovoj porodici dodatno otežava sitiaciju je to što Ramo i njegova supruga nemaju posao, a pored Belmina imaju još dva maloljetna sina.

Kao i mnogo puta do sada pokažimo humanost i pomozimo ovom dječaku i njegovim roditeljima da prikupe novac za liječenje. Svi koji su u mogućnosti i koji to žele, novac mogu uplatiti na sljedeći način:

Broj žiroračuna je otvoren kod NLB Tuzlanske banke: 132 140 200 967 17 90, a broj deviznog računa je: 103 143 489 - NLB Tuzlanska banka.