Humanitarne akcije
894

Apel za pomoć našoj sugrađanki Zejni Marić

Klix.ba
Kulturno-edukativni centar "Sehara" iz Mostara, u saradnji sa svim dobrim ljudima grada i dijaspore, pokreće humanitarnu akciju za teško oboljelu Zejnu Marić.

Četrdesetpetogodišnja nezaposlena majka dvoje maloljetne djece iz Mostara, Zejna Marić, bori se sa zloćudnim tumorom desnog bubrega. Lijek postoji ali je veoma skup. Njeno stanje se pogoršalo zadnjih dana zbog ne uzimanja lijeka Sutenta, a pogoršanje se manifestuje teško podnošljivim bolovima.

Zejna je podnosila zahtjev za odobravanje lijeka Zavodu za javno zdravstvo FBIH koji joj nije odobrio. Lijek Sutent košta 11.000 KM na mjesečnoj osnovi. Zejnin muž je također nezaposlen i bolestan. Zbog teške materijalne situacije u porodici nisu u mogućnosti obezbijediti navedeni lijek.

Na kraju se oslanjaju na dobre ljude i njihovu pomoć. Učestvujmo zajedno u dobru i u borbi za život ove majke. Pružena ruka i otvoreno srca je najvrjednije što imamo.

Pratite naše sljedeće korake za ovu humanitarnu akciju:

Uplate se mogu izvršiti na sljedeći žiro račun, na ime Zejna Marić : 1606027200115822, Vakufska banka d.d. Sarajevo, poslovnica Mostar.

Instrukcije za uplatu iz inostranstva:

Vakufska banka d.d. Sarajevo, Bosna i Hercegovina SWIFT Code: VAKUBA22 Korisnik: Zejna ( Hasan ) Marić, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina IBAN Code: BA391606027110026878