Ponovo obradovali najmlađe
0

FOTO / AMK Carbon darovao paketiće djeci Dječijeg doma Bjelave

Sarajevo-x.com
I ove godine, kao i prethodne dvije, Auto-moto klub Carbon je zajedno sa prijateljima uspješno organizovao i realizovao još jednu humanitarnu akciju. Ovaj put obradovali su najmlađe u Dječijem domu Bjelave podjelom novogodišnjih paketića.

Cijela organizacija krenula je sredinom novembra kada su u ovom klubu birali sadržaj paketića koji su sami osmislili.

"Kad smo izabrali slatkiše, tražili smo igračke i odgovarajuće kese. Nakon kupovine organizirali smo malo družnje gdje smo sve fino upakovali. Koliko ih bude godišnje ne bismo da navodimo, ali obično se ranije informišemo kod Uprave Dječijeg doma Bjelave da nikoga ne bi zaboravili", izjavili su predstavnici AMK Carbon.

"Sredstva za realizaciju akcije izdvojili smo sami uz pomoć prijatelja, tako da smo ove godine imali i par doniranih artikala od prijatelja kluba, koji će dobiti odgovarajuće zahvalnice. Sam cilj ove akcije jeste da dokažemo koliko malo treba volje i truda da se pomogne nekome kome je to stvarno neophodno", dodali su iz AMK Carbon.

Dodjela paketića već je postala tradicija članova i prijatelja AMK Carbon i, kako kažu, svake godine se trude da obraduju mališane u Dječijem domu Bjelave.