Humanitarne akcije
452

Amina Halilić nakon operacije poručila: Osjećam se odlično

Piše: E. M.
Amina Halilić na humanitarnom koncertu organiziranom za prikupljanje sredstava za operaciju (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Amina Halilić na humanitarnom koncertu organiziranom za prikupljanje sredstava za operaciju (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Zeničanka Amina Halilić, koja je godinama živjela sa srčanom manom prolaps mitralne vlavule, uspješno je operisana u Istanbulu i osjeća se odlično.

Aminina priča je zahvaljujući dobrim ljudima koji su se uključili u akciju prikupljanja pomoći doživjela sretan epilog. Ona je u srijedu operisana na klinici Acibadem u Istanbulu, operacija je trajala pet sati i na svu sreću protekla je bez ikakvih komplikacija.

Amina je danas putem svog Facebook profila poručila svojim prijateljima i poznanicima da se osjeća odlično.

"Rana je dobro, primam infuziju i nadam se brzom dolasku kući! Ljubim vas sve", napisala je 16-godišnja Zeničanka. Porodica Halilić ne krije zadovoljstvo što sve ide prema i prognozama ljekara sa klinike Acibadem.

Podsjetimo, Aminina operacija koštala je 26.500 eura, a sredstva su prikupljena organiziranjem humanitarnih akcija. Krajem februara u Gradskoj areni Zenica je na inicijativu mladih Zeničana Dženane Bečić, Medihe Dervenčić, Adle Abazović, Armina Porče i Dine Pašalića, organiziran humanitarni koncert za Aminu, a na kojem su nastupili mladi i etablirani izvođači s bh. muzičke scene.