Pobijedio bolest
113

Alen Maslo će imati pluća kao vrhunski sportista, tvrde doktori

Klix.ba
"Alen Maslo će imati pluća kao vrhunski sportista nakon što primi sve planirane terapije”, izjavila je ovo doktorica sa klinike u Berlinu, gdje se liječi ovaj Sarajlija.

Alen je ponovo otputovao u Berlin prije dva dana, a nalazi krvi koji su u četvrtak urađeni tokom redovne terapije su jako zadovoljavajuči i kompletna slika njegovog zdravstvenog stanja se poboljšava.

Radi se o terapiji LCH protokola, koju je primao šest sedmica, a sada će je primati 21 dan nakon što je privremeno pušten kući i ponovo se vratio na liječenje.

Tokom narednog pregleda radiće se testovi pluća, spirometrija i slično, a zatim će se odlučiti u kojem smijeru će se liječenje dalje nastaviti, kažu u Otvorenoj mreži.

Alenov optimizam uz podršku Nevladine organizacije Otvorena mreža i ukupne BiH javnosti donio je i očekivan rezultat, a domaćem zdravstvu lekciju iz koje bi trebalo izvući pouku, kažu u ovoj NVO te se zahvaljuju svima koji su na bilo koji način pomogli u liječenju Alena Masle.

Podsjetimo, Alen je srednjoškolac iz Sarajeva, koji boluje od histiocitoze Langerhansovih stanica i za kojeg je organizovano niz humanitarnih akcija kako bi se prikupio novac za liječenje.

Vezani članci