Humanitarne akcije
249

Akcija "Ispleti šal" na Trebeviću: Sa Donnom Ares u humanu misiju za pomoć oboljelima

Piše: E. S. H.
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Fondacija "Donna Ares" pokrenula je akciju "Ispleti šal", a kojoj je cilj prikupljanje sredstava za pomoć oboljelima od karcinoma. Vrijedne žene iz Velike Kladuše, Bihaća i Bosanske Krupe su se odmah odazvale akciji i isplele odjevne predmete koji se danas prodaju u hotelu "Pino Nature" na Trebeviću.

Donna Ares je danas na Trebeviću, a u razgovoru za Klix.ba je pohvalila reakciju žena koje su isplele šalove, kape, džempere koji se mogu kupiti, a novac će biti preusmjeren za pet osoba koje su oboljele od karcinoma.

"Radimo akciju za Fondaciju 'Donna Ares', prodajemo šalove, kape i sve ono što su vrijedne žene isplele i uradile nakon jednog posta na Facebooku. Ja sam plela za svoj lijek i žene su bile raspoložene da pomognu drugima. To su žene iz Velike Kladuše, Bosanske Krupe i Bihaća. Bilo je i ljudi iz drugih gradova koji su željeli pomoći. Treba nam novac za pet donacija po 300 KM. To su onkološki pacijenti iz Velike Kladuše, da im pomognemo jednokratnom donacijom. Ja mislim da je to dobro i znam iz svog slučaja kako je sa liječenjem raka. Zato postoji Fondacija, da pomogne tim ljudima. Mi nismo u mogućnosti da skupljamo stotine hiljada KM, mi ćemo da se bavimo malim stvarima, malim pomoćima koje možemo odmah uručiti", kazala je Donna.

Pozvala je sve građane koji danas budu na Trebeviću da pomognu onima kojima je to potrebno. Svi mogu kupiti i knjigu Donne Ares "Soba za nikoga". Sa svojih 20/30 KM pomoći ćete pet oboljelih ljudi, tri žene i dva muškarca.

Donna je na kraju izrazila uvjerenje da će se sve prodati što je danas u ponudi na Trebeviću i pozvala je sve na druženje i humanost.