Humanitarne akcije
17

14-godišnjoj Mostarki Sarah-Heni Behlulović potrebna spasonosna operacija u Grazu

Klix.ba
Četrnaestogodišnja Sarah-Hena Behlulović iz Mostara hitno treba pomoć dobrih ljudi. Djevojčica boluje od agresivnog tumora, a spas bi mogla biti operacija u autrijskom Grazu za koju je potrebno 60.000 eura.

Sarah-Hena je vesela djevojčica željna života, no opaka bolest prijeti da uništi sve njene snove. Ona živi sa sestrom i nezaposlenom majkom, koja nema sredstava za operaciju, pa su joj jedina nada dobri ljudi.

Sarah-Hena je prošle godine operisana na Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru, te je prebačena na liječenje u Zagreb gdje je podvrgnuta hemoterapiji.

Međutim, uvidom u nove nalaze i preglede, ustanovljeno je kako Hena mora biti podvrgnuta jako kompliciranoj i za nju nužnoj operaciji za život. Operacija bi se trebala što prije obaviti, a predložena bonica je Univerzitetska bolnica u Grazu LKH – Univ. Klinikum Graz (Klinika za ortopediju LKH Graz).

Cijena operacije iznosi 60.000 eura, iznos koji je potrebno prikupiti u što skorijem roku. Također, potrebno je osigurati sredstva za boravak u Grazu Hene i njene majke Sandre Behlulović, bez čije pomoći Hena ne može samostalno provesti cjelokupno liječenje kako je planirano programom terapije.

Njene kolege iz Osnovne škole Petar Bakula u Mostaru, uz podršku roditelja, pokrenuli su humanitarnu akciju s ciljem da se prikupi novac za operaciju i Heni spasi život.

Također, akciji se priključila Otvorena mreža koja je otvorila humanitarni broj samo za ovu djevojčicu. Pozivom na broj 1330 donirate dvije marke, a broj je isti za tri najveća telekom operatera u BiH.

Ako želite pomoći Heni, sredstva možete uplatiti na račune:

Žiro račun UniCredit Bank d.d., primatelj Sandra Behlulović (s naznakom za Henu Behlulović):

Za uplate u konvertibilnim markama (KM) 3381002511928221

Za uplate u Eurima (EUR), Američkim dolarima (USD) i Norveškim krunama (NOK)

IBAN: BA39 3381 3028 5218 1605; SWIFT: UNCRBA22.