vijesti
2

Fantastični rezultati hita "Paklene ulice 6" u američkim i bh. kinima

Una Film, zastupnik United International Pictures (UIP) za teritoriju cijele Bosne i Hercegovine, proteklog je vikenda na repertoaru domaćih kina predstavio Svjetsku premijeru akcionog blockbustera "Paklene ulice 6" (Fast & Furious 6).

Šesti nastavak serijala koji je do sada na svjetskim kinoblagajnama inkasirao više od 1,6 milijardi dolara donosi sjajne izvedbe najvećih zvijezda serijala Vina Diesela, Paula Walkera, Michelle Rodriguez, Jordane Brewster i Dwaynea The Rock Johnsona te novih akcionih imena Gine Carano i sjajnog Britanca Lukea Ewansa.

Zahvaljujući vrhunskim automobilskim potjerama i žestokoj akciji, urađenim na još višem nivou produkcije, proteklog vikenda film je oborio rekorde gledanosti u svjetskim, američkim i bh. kinima.

Akcioni spektakl je u prva četiri dana prikazivanja samo na američkim kinoblagajnama inkasirao 120 miliona dolara i tako doprinio najboljem Memorial Day vikendu svih vremena u Americi sa ukupnom zaradom od preko 300 miliona dolara.

Nevjerovatni spektakl, koji je ostvario najbolje otvaranje od svih nastavaka serijala, ništa slabije nije prošao ni na svjetskim kinoblagajnama sa zaradom od preko 160 miliona dolara, što je ukupnu zaradu blockbustera u prva četiri dana prikazivanja povećalo na fantastičnih 317 miliona dolara.

"Paklene ulice 6" obaraju rekorde gledanosti i u bh. kinima. Uvijek vrlo popularni akcioni serijal u domaće multiplekese u Sarajevu, Banjoj Luci i Zenici u prvom je vikendu prikazivanja privukao gotovo 4.000 gledatelja, što je najbolje otvaranje jednog filmskog naslova u 2013. godini u BiH.

"Paklene ulice 6" će se i u narednim sedmicama prikazivati na repertoaru multiplexa Cinema City, Palas i Ekran, a vrlo brzo će stići i na repertoar kina u ostatku zemlje.

Već od 06. juna Una film donosi novi akcioni spektakl Michaela Bayja, tvorca blockbustera "Armageddon" i "Loši momci", pod nazivom "Znojem do love" (Pain and Gain), u kojem gledamo novi sjajni glumački dvojac koji čine Mark Wahlberg i Dwayne The Rock Johnson, a koji je do sada na američkim kinoblagajnama inkasirao gotovo 50 miliona dolara.