Prijem u Predsjedništvu
0

Izetbegović: Prioriteti za BiH put ka Evropskoj uniji i NATO-u

FENA
Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je delegaciju Stalnog komiteta za civilnu dimenziju sigurnosti, Potkomiteta za ekonomsku saradnju Istok-Zapad i Potkomiteta za približavanje NATO Parlamentarne skupštine.

U razgovoru s delegacijom, Izetbegović je kazao da su prioriteti za BiH put ka Evropskoj uniji i NATO-u te uvažavajući činjenicu da postoji politička kriza i da vlast na državnom novou još nije formirana, ali u BiH ipak postoji određeni napredak u različitim aspektima.

Odgovarajući na brojna pitanja, Izetbegović je istakao važnost triju ključnih procesa - pomirenja, izgradnje državnih institucija i izgradnje infrastrukture.

Naglasio je značaj dijaloga te ponovio važnost evroatlantskih integracija za BiH.

Razgovarano je i o trenutnoj situaciji u BiH, pitanju vojne imovine, te o poziciji Ureda visokog predstavnika u BiH, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Sastanku su prisustvovali i Željko Knez, savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića, te Ljubiša Ćosić, savjetnik člana Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića.