vijesti
0

Crnadak-Nuland: BiH treba što prije da krene s reformama

FENA
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak sastao se danas s pomoćnicom državnog tajnika SAD-a za Evropu Victoriom Nuland.

Ministar Crnadak je zahvalio pomoćnici Nuland na svesrdnoj podršci i pomoći SAD-a na bh. reformskom putu i njenim euoroatlanskim aspiracijama.

Istakao je da su reformski procesi i pokretanje ekonomije BiH glavni prioriteti, ali i napomenuo da je ograman vid korupcije u bh. društvu onemogućavajući činitelj u cijelom reformskom ciklusu, koji će morati biti prevladan.

Ministar Crnadak je upoznao pomoćnicu Nuland s dosadašnjim aktivnostima za vrijeme predsjedanja BiH Komitetom ministara Vijeća Europe.

Pomoćnica državnog tajnika SAD-a Nuland je naglasila da očekuje da BiH krene što prije s reformama, ali i u ozbiljnu borbu protiv korupcije. Obećala je daljnju podršku BiH na putu ka EU i NATO.

Sugovornici su oštro osudili današnji vandalski napad na premijera Srbije Aleksandra Vučića, koji se desio nakon komemoracije u Srebrenici, saopćio je Ured za odnose sa javnošću MVP-a BiH.