vijesti
2

Drama u Vukovaru se nastavlja, demonstranti dolaze autobusima

Klix.ba
Foto: Hrv.hr
Foto: Hrv.hr
Drama koja je jučer počela postavljanjem ploča sa latiničnim i ćiriličnim natpisima u Vukovaru, njihovim razbijanjem, povređivanjem četvero policijskih službenika i hapšenjem nekoliko demonstranata, nastavit će se i danas. U 9 sati najavljeno je novo okupljanje.

Demonstranti u Vukovaru, koji su bili ispred policijske zgrade i tražili oslobađanje privedenih, razišli su se tek iza ponoći te najavili novo okupljanje danas.

Iz Štaba za odbranu hrvatskog Vukovara sinoć su naglasili kako se po cijeloj Hrvatskoj održavaju sjednice Štaba i da se organiziraju autobusi za branitelje i domoljube koji su spremni doći u Vukovar. Spominjan je i dolazak Thompsona, objavio je Dnevnik.hr.

Potpredsjednik Gradskog odbora HDZ-a Vukovara Ivan Penava istakao je da nisu ostvarene zakonske pretpostavke da se postave table na oba pisma, jer član 8. Ustava o pravima nacionalnih manjina jasno kaže da se sva prava i zakoni po pitanju nacionalnih manjina primjenjuju jedino pod uvjetom poštivanja i nacionalnih manjina i većinskog naroda.

Podršku demonstrantima, koji su cijeli dan protestirali u Vukovaru i razbijali spomenute ploče, došli su dati i fratri iz vukovarske Crkve sv. Filipa i Jakova, predvođeni gvardijanom Gordanom Propadalom.

Oni su zajedno s demonstrantima molili za mir i pronalaženje kompromisnog rješenja koje bi smirilo situaciju u Vukovaru.