Crna hronika
7

Žepče: Prijavili vozača autobusa za pokušaj silovanja 14-godišnjakinje

Piše: N. J.
Žepče
Žepče
Porodica jedne 14-godišnjakinje iz okoline Žepča je 24. aprila policiji u tom gradu prijavila da je navedenu djevojčicu pokušao silovati vozač autobusa firme Sjaj Maglaj.

Brat i majka djevojčice su se obratili našoj redakciji tvrdeći da je ovaj vozač pokušao silovati 14-godišnjakinju 23. aprila oko 17 sati, kada je ona, vraćajući se iz škole, ostala sama sa njim u autobusu.

"Vozač je u jednom trenutku skrenuo sa glavne ceste u mjestu Donja Golubina kod Žepča, te krenuo šumskim putem i zaustavio autobus nedaleko od jedne farme. Tada je sjeo do djevojčice i počeo je dirati po tijelu. Nakon toga je ona doživjela šok i traumu i više nije ista osoba. Išla je i psihologu, ali dijete već danima ne može jesti ni spavati", ispričali su oni (podaci poznati redakciji) za naš portal.

Dodaju kako se djevojčica opirala vozaču autobusa te da je sve, prema onome što je ispričala članovima porodice, potrajalo 10-15 minuta.

"U policiji u Žepču su nam rekli da je vozač ispitan u policijskoj stanici u Maglaju, ali da oni čekaju izvještaj sa tog saslušanja kako bi proveli istragu i slučaj predali Tužilaštvu", kazala nam je majka djevojčice.

Kontaktirali smo i direktora firme Sjaj Maglaj Muju Kamarića, koji je za Klix.ba potvrdio da je ova porodica slučaj prijavila policiji. On tvrdi da tu "ničega nije bilo", odnosno da oni žele "izvući pare od ove firme".

"Policija je ispitala slučaj i ustanovila, na osnovu pregleda tahograf trake, da se autobus koji je saobraćao na relaciji Zenica-Tešanj u to vrijeme nije uopće zaustavljao, tako da od te priče nema ništa", rekao je Kamarić.

Uprkos našim višednevnim pokušajima, iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona nisu iznijeli stav u vezi sa ovim slučajem. Zanimljivo, ovaj događaj nije zabilježen ni u policijskom biltenu koji se svakodnevno objavljuje na stranici MUP-a.