Vatrogasci izvlačili tijela
0

FOTO / Žepče: Hrvatski državljani poginuli u teškom udesu

Piše: E. B.
U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistralnom putu M-17, u tunelu Karaula kod Žepča, smrtno su nastradali vozač Marko L., rođen 1947.godine i suvozačica Barbara L. rođena 1950. godine, oboje iz Osijeka u Hrvatskoj. Oni su bili u putničkom automobilu marke "VW Polo".
Još su nepoznate okolnosti pod kojima je došlo do ove teške saobraćajne nesreće. Ali, prema prvim nezvaničnim informacijama, do udesa je došlo kada je automobil Polo, koji se kretao iz pravca Žepča prema Maglaju, pod za sada nepoznatim okolnostima, prešao na lijevu stranu puta i direktno se sudario sa šleperom marke MAN, kojim je upravljao vozač Neđo Skakavac iz Istočnog Sarajeva.
Fotografija s mjesta nesreće
Fotografija s mjesta nesreće
Vozač kamiona je pokušao da izbjegne sudar sa automobilom, ali zbog suženog prostora nije uspio napraviti značajnije skretanje. Najvjerovatnije je da je nastradali vozač izgubio kontrolu nad automobilom, jer prema stanju na mjestu nesreće iza automobila nema tragova kočenja.
 Odmah nakon dojave o nesreći pristigle su dežurne ekipe policije, zatim dva vatrogasna tima iz Žepča i Maglaja i medicinski tim sa kolima hitne pomoći, ali nastradalim se nije moglo pomoći. Prema nalogu nadležne kantonalne tužiteljice Amre Ahmetlić ekipa vatrogasaca je rezanjem karoserije iz vozila izvukla nastradale osobe koje će biti prebačene u prosekturu Gradskih groblja Visoko, gdje bi se trebala obaviti obdukcija.   

Zbog nesreće saobraćaj na putnom pravcu M-17, dionica Žepče - Maglaj, bio je u potpunosti obustavljen do završetka policijskog uviđaja i preusmjeravan na alternativne pravce. Sva putnička vozila koristila su lokalnu zaobilaznicu, dok je za teretna vozila alternativni pravac bio regionalni put R-465 Žepče - Zavidovići - Maglaj.