Rasvijetljene krađe i razbojništva
0

FOTO / Zeničani pljačkali po Sarajevu

Piše: N. J.
Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
Sarajevski policajci su u saradnji sa kolegama iz Zeničko-dobojskog kantona lišili slobode tri osobe koje su osumnjičene za čak 13 krivičnih djela razbojništava i pljački, istaknuto je na pres-konferenciji upriličenoj u Upravi policije MUP-a Kantona Sarajevo.
Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
Uhapšena su trojica Zeničana, Dženan Šutić (1988), Aldin Oruč (1987) i Anes Telalović (1991). Kako je pojasnio načelnik Sektora krim policije MUP-a KS, Džafer Hrvat, ovaj trojac je osumnjičen da je 20. maja iz poslovnice Sparkasse banke u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu, u naselju Pofalići, uz upotrebu pištolja opljačkao novac iz banke. Razbojnici su bili maskirani, imali su kape fantomke na glavi, a tokom pljačke su razoružali zaštitara i oduzeli mu pištolj marke Stayer u kojem je bilo devet metaka.

"Također, ove tri osobe su 17. maja oko 22:50 sati u ulici Marka Marulića, općina Novo Sarajevo, počinili razbojništvo nad radnicima benzinske pumpe Green Oil i otuđili određenu sumu novca. Daljnjom istragom ustanovili smo da su njih trojica u proteklom periodu na području KS počinili još nekoliko krivičnih djela, teških krađa", rekao je Hrvat, te naglasio da su i ovog puta policajci u rasvjetljavanju ovih krivičnih djela imali veliku pomoć i informacije od građana.

Spomenuta trojka je predana Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu, o čemu je Sarajevo-x.com izvijestio još u petak. Istraga o djelima koje su počinili je još u toku, zbog čega policajci nisu iznijeli više detalja.

Pres-konferenciju je glasnogovornik sarajevske policije Irfan Nefić iskoristio i da novinarima saopći kako je rasvijetljeno i pet krađa koje su počinjene u Tursko-bosanskom koledžu u Sarajevu. Osumnjičena je, kako je naveo Nefić, jedna muška osoba, protiv koje će biti poduzete zakonske mjere, te protiv koje su poduzete interne mjere u Koledžu.