Nesreća nakon pucanja gume
1

FOTO / Zenica: Uspješno izvučen Audi iz rijeke Bosne

Klix.ba
Taksi vozilo koje je nesretnim slučajem završilo u rijeci Bosni u Zenici, danas je izvučeno uz pomoć prijatelja vlasnika automobila.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Izvlačenje automobila nije bilo lako i trajalo je oko dva sata. Veliki broj prolaznika posmatrao je izvlačenje, a policijski službenici su osiguravali mjesto izvlačenja, kako ne bi došlo do povreda prilikom pucanja sajle kojom je auto bilo vezano.

Automobil je pod vodom bio od ponedjeljka navečer kada je nesretnim slučajem na Bulevaru Eze Arnautovića vozaču taksija koji se kretao iz pravca Blatuše pukla guma te je tom prilikom izgubio kontrolu nad vozilom i skrenuo na trotoar gdje je udario dva pješaka, a potom završio u rijeci Bosni.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Na svu sreću, epilog ove nesreće koja se dogodila u ponedjeljak navečer bile su samo lakše povrede pješaka i vozača taksija koji se na vrijeme izvukao iz automobila, a svi povrijeđeni su odmah sutradan pušteni na kućno liječenje.

Automobil je nakon izvlačenja prevučen u policijsku stanicu gdje će biti izvršena analiza i tehnički pregled ispravnosti vozila kojim će se utvrditi uzrok nesreće.