Crna hronika
152

Zenica: Uhapšena kradljivica Sabaheta Džindo

Piše: E. F.
Pedesetčetverogodišnja Sabaheta Džindo, najpoznatija kradljivica u našoj zemlji, uhapšena je sinoć u Zenici zbog njene posljednje krađe koju je u subotu počinila u Prijedoru.

Naime, ona je na robnoj pijaci Vilako od vlasnice štanda Zdenke Boroje ukrala torbicu u kojoj je, osim ličnih dokumenata, papira i pečata firme, bilo i 20.000 KM.

Nakon hapšenja, ona je sprovedena u Prijedor na saslušanje. Navodno, u policiji je tvrdila da je kleptomanka i da boluje od šizofrenije. Vlasnica štanda ju je prepoznala i ustvrdila da ju je upravo ona pokrala.

U CJB Prijedor nam je potvrđeno da je Džindo uhapšena u Zenici zbog postojanja osnova sumnje da je u Prijedoru počinila krivično djelo teška krađa. U toku je istraga na dokumentovanju slučaja, a Džindo će u pritvoru od trenutka hapšenja biti 24 sata.

Podsjećamo, zenički policajci uhapsili su Džindo krajem decembra, a nakon prijave osoblja i uprave objekta da je izvršila drske krađe nad nekoliko gostiju ovog objekta.

Tada je veoma hladnokrvno u kafiću uzela tuđu torbu i detaljno je prerovila u potrazi za vrijednim stvarima. Nakon što je pronašla novac i druge vrijedne stvari, kako u torbama, tako i u jaknama, ona je izlazila iz objekta kao da se ništa nije dogodilo.

Međutim, sutradan se ponovo vratila u isti objekat te je uhvaćena. Ipak, ubrzo se našla na slobodi i u novoj akciji.