Crna hronika
35

Zenica: Uhapšen policajac koji je sarađivao sa automafijom

Piše: E. M.
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
U Policijskoj stanici Centar u Zenici jučer je na dužnosti uhapšen službenik Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona kojeg se sumnjiči da je imao neprimjerene kontakte sa kriminogenim osobama.

Iz Ureda policijskog komesara MUP-a ZDK je saopćeno da je A. A. jučer uhapšen, a da će danas biti predat u nadležnost Tužilaštva ZDK zbog postojanja sumnje da je počinio krivična djela zloupotreba položaja ili ovlasti, neprijavljivanje krivičnog djela ili počinitelja te pomoć počinitelju poslije učinjenog krivičnog djela.

Kako nezvanično saznajemo A. A. je u proteklom periodu, obavljajući dužnost policijskog službenika, otkrivao aktivnosti svojih radnih kolega i policijskih službenika, te pomagao grupi automafije da izbjegne policijske akcije i kontrole.

"Cilj nam je da imamo visokomoralne, časne i profesionalne policijske službenike koji će dosljednom primjenom zakonskih propisa štititi naše građane, kao i sistem vladavine prava. Naznačene aktivnosti su potvrda navedenog i ova Uprava policije će oštro reagovati na svaki slučaj koruptivnog djelovanja, utvrđene povrede službene dužnosti, kao i drugih vidova nedozvoljenog ponašanja policijskih službenika", dodali su iz Ureda policijskog komesara MUP-a ZDK.