Crna hronika
0

Zenica: Sud odredio pritvor za šest dilera

ZEDA
Sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda u Zenici prihvatio je prijedlog Kantonalnog tužilaštva ZDK da se šesterici članova organizovane kriminalne grupe iz Kaknja, koja je vršila krivična djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, odredi jednomjesečni pritvor.

Kantonalno tužiteljstvo Zeničko-dobojskog kantona je 16.decembra uputilo sudiji za prethodni postupak Kantonalnog suda u Zenici prijedlog za određivanje mjere pritvora protiv osumnjičenih D.M., rođenog 1983. godine, J.A., rođenog 1982. godine, Đ.S., rođenog 1978. godine, B.O., rođenog 1968. godine, Č.N., rođenog 1960. godine, i P.S., rođenog 1977. godine, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Osumnjičeni se terete da su u toku oktobra i decembra ove godine suprotno odredbama Zakona o sprečavanju i suzbijanju zloupotreba opojnih droga neovlašteno, radi dalje prodaje, držali opojne droge i neovlašteno iste prodavali na području opštine Kakanj.

Sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda u Zenici je osumnjičenim odredio mjeru pritvora u trajanju od mjesec dana.