Priznao ubistvo
0

Zenica: Osumnjičenom za ubistvo prijateljice određen pritvor

ZEDA
Edhem Malkoč
Edhem Malkoč
Edhem Malkoč (61) iz Zenice, osumnjičeni za ubistvo svoje prijateljice i sugrađanke Branke Bogdanović (55), odlukom sudije za prethodni postupak Kantonalnog suda u Zenici, narednih 30 dana provest će u pritvoru.

Kako saznajemo, Malkoč je sinoć pred sudijom Malićbegovićem i tužiocem Borom Milešićem priznao da je prijateljici Branki nakon prepirke zadao udarac nožem u grudi.

Potom je sam pozvao hitnu pomoć, koja je javila policiji. Branka je od težine povrede na mjestu preminula, a ljekarima je preostalo samo da konstatuju smrt. Pijani ubica je priveden u stanicu policije, a nakon obrade predat tužilaštvu.

Edhem, koja su komšije poznavale i kao Enesa, živio je sam. Nakon penzionisanja u Željezari Zenica, radio je kao obućar. Komšije tvrde da je bio miran čovjek, ali se pod utjecajem alkohola pretvarao u posve drugu osobu.

Branka Bogdanović je sa prijateljicama često dolazila u njegov stan. Zbog pijanki i glasne muzike komšije su se obraćale policiji, ali nije bilo koristi. Posljednja pijanka završila je kobno.