Zbog nevjerstva supruge
0

FOTO / Zenica: Muškarac se na ulici raznio bombom

ZEDA
Foto: ZEDA
Foto: ZEDA
Četrdesettrogodišnji Smail Delić iz Zenice raznio se ručnom bombom na ulici u zeničkom naselju Kanal. Tom prilikom teže je ranjena i njegova supruga Jasmina Mangić, rođena 1974. godine, a lakše je povrijeđena jedna 20-godišnja djevojka.

Povrijeđena Jasmina Mangić je zadobila tešku tjelesnu povredu lijevog stopala i zadržana je na liječenju u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Do ove porodične tragedije došlo je navodno zbog nevjerstva i ljubomore, a sve se odigralo pred očima komšija i prijatelja u blizini autobuske stanice u naselju Kanal. Supruga je nakon svađe u porodičnoj kući krenula ka autobuskoj stanici, nakon naguravanja i nastavka svađe na stanici Jasmina Mangić se otrgla iz suprugovog zagrljaja i krenula da uđe u autobus kada je on aktivirao ručnu bombu, koja ga je usmrtila. Izgleda da je namjera nastradalog Smaila Delića bila da zajedno usmrti sebe i suprugu Jasminu, ali se njegova supruga otrgla iz njegovog zagrljaja što joj je spasilo život.

Odmah nakon eksplozije na mjesto nesreće stigli su policijski i medicinski timovi, koji su ukazali pomoć povrijeđenoj Jasmini Mangić i prebacili je na Urgentni odjel Kantonale bolnice Zenice.

''Pacijentica je dovezena sa teškom tjelesnom povredom, izolovanom povredom lijevog stopala, nanesenom eksplozijom. U stabilnom je stanju i smještena je na Odjel traume'', kazao nam je dr. Kasim Spahić, dežurni ljekar Urgentnog centra KB Zenica.

Prema saznanjima od komšija i rodbine nastradali Smail Delić je nedavno izašao sa odsluženja desetomjesečne zatvorske kazne i nije se najbolje snalazio u novonastalim okolnostima. Uviđajne radnje je prema ovlaštenju nadležnog tužioca obavila ekipa Policijske stanice I Zenica. Istraga o ovom slučaju je u toku.