Pronađena marihuana
0

Zenica: Hapšenje zbog droge

ZEDA
MUP ZDK (Foto: ZEDA)
MUP ZDK (Foto: ZEDA)
Policijski službenici Odsjeka za posebne namjene MUP-a Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) su razotkrili kriminalne aktivnosti lica S.A. iz Zenice, lišili ga slobode i nakon završetka istrage sa izvještajem o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca predati nadležnom Kantonalnom tužilaštvu na daljnji postupak.

Policija je opsežnim kriminalističkim provjerama potvrdila naznačene aktivnosti i uz saglasnost nadležnog tužioca i odobrenja sudije za prethodni postupak Općinskog suda u Zenici izvršila pretres stana koji koristi lice S.A., u ulici Talića brdo 8.

"Izvršenim pretresom pronađena je određena količina biljne materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, bruto težine 80 grama, 12 stabljika koje izgledom asociraju na opojnu drogu 'cannabis sativa', te jedna digitalna vaga za precizno mjerenje. Pronađena biljna materija i predmeti su privremeno oduzeti od strane policijskih službenika i bit će predmet vještačenja u Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ MUP-a ZE-DO kantona, kako bi se utvrdilo o kojoj vrsti opojne droge se radi", saznali smo u MUP-u ZDK.

Lice S.A., rođeno 1971 godine, iz Zenice, je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje PU I u Zenici, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Odsjek za posebne namjene MUP-a ZDK će Kantonalnom tužilaštvu u Zenici dostaviti službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, zbog postojanja osnova sumnje da je navedeno lice počinilo krivično djelo "Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga", iz člana 238. KZ FBiH.