Crna hronika
13

Žena preminula nakon pada u provaliju na Romaniji

Piše: E.S.H.
Romanija
Romanija
Snježana Krajišnik (1964.) preminula je danas nakon što je na području Romanije pala u provaliju duboku desetine metara zadobivši teške tjelesne povrede.

"Snježana Krajišnik je dovezena mrtva u bolnicu. Helikopterska služba kaže da u trenutku kada su je preuzeli, nije davala znakove života, te je podlegla usljed povreda", izjavila je za Klix.ba medicinska sestra iz bolnice Kasindo u Istočnom Sarajevu.

Rukovodilac Službe civilne zaštite Pale Dragan Elek rekao je Srni da se nesreća dogodila danas oko 13 sati na Romaniji kod Novakove pećine kada se žena okliznula niz stijene u provaliju duboku desetine metara.

"Sa njom je bilo 15-tak planinara. O tome smo obaviješteni u 13:30 sati i odmah smo uputili pet ljudi iz Jedinice za spasavanje sa visina sa Jahorine i pet pripadnika Specijalne jedinice za podršku MUP-a sa Pala, a vođa akcije bio je Miro Kalem, komandir Gorske službe na Jahorini", naveo je Elek.

Prema njegovim riječima, spasioci su prišli ženi pješačenjem oko sat vremena od najbližeg prilaznog puta i do nje stigli oko 15:00 sati.

Kada je pronađena, davala je znakove života. Bila je na nepristupačnom terenu, na hladnoći. Pozvan je Helikopterski servis RS-a, koji je stigao oko 16 sati i žena je odvezena u bolnicu u Istočnom Sarajevu, ali je nažalost preminula.