Sarajevo
0

FOTO / Žena poginula u velikom požaru u Čekaluši

Sarajevo-x.com
Foto: A. Panjeta
Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com
U sarajevskoj ulici Čekaluša na broju 27/3 izbio je požar u kojem je Nadežda Brčkalo, rođena 1962. godine, izgubila život, potvrdio je za Sarajevo-x.com Irfan Nefić, glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo.

Požar je izbio danas oko 13 sati u potkrovlju stambene zgrade u kojoj se nalazi kafić "Pezzo". Naš reporter s lica mjesta javio je da je vatra zahvatila i pet okolnih stanova.

Četiri osobe koje su udahnule velike količine dima zbrinute su u Kliničkom centru na Koševu. Kako nam je potvrdila Biljana Jandrić, portparol KCUS-a, radi se o 11-godišnjoj H. B., stanarki zgrade u kojoj je izbio požar. Iako nema vidljivih povreda, zbog udisanja ugljenmonoksida zadržana je na Pedijatrijskoj klinici. Preostali povrijeđeni su vatrogasci.

"Dojava o požaru smo dobili u 12:50, a mi smo izašli iz stanice u 12:55 sati. U gašenju požara je učestvovalo deset vatrogasnih vozila i 25 vatrogasaca, uz pomoć dobrovoljaca sa Bjelava i Vratnika. Povrijeđeni vatrogasci nemaju opekotina. Požar je lokalizovan u 14:30 sati", rekao je za Sarajevo-x.com Mahir Halilović, komandir PVB Kantona Sarajevo.

Prema nezvaničnim informacijama, vatrogasci su i prošle godine dobili dojavu zbog požara u istom stanu.

Prema riječima jednog od vatrogasaca koji su učestovali u gašenju požara, otežavajuća okolnost je to što je riječ o iznenadnom požaru, koji se dogodio na potkrovlju zgrade pokrivene limom, tako da je gašanje bilo izuzetno otežano.

Na lice mjesta izašli su dežurni tužilac, vještak medicinske struke i inspektor protivpožarne zaštite koji će utvrditi detalje u vezi sa požarom.