Bivša zatvorenica
0

Žena koja je ubila vanbračnog supruga ranila muža prije 18 godina

Sarajevo-x.com
Kozarska Dubica
Kozarska Dubica
Dušanka Mihajlović iz Mlječanice uhapšena zbog sumnje da je u Krivoj Rijeci kod Kozarske Dubice ubila, a zatim u svinjcu zapalila Boška Šipku sa kojim je povremeno živjela u vanbračnoj zajednici, prije 18 godina iz puške je ranila tadašnjeg supruga.

Prema riječima Vukašina Kondića, postupajućeg tužitelja iz Prijedora, zvanično takva informacija nije potvrđena, ali je za naš portal Kondić rekao da i on posjeduje neformalnu informaciju vezanu za slučaj koji se dogodio 1992. godine, a u kojem je učestvovala Mihajlovićeva.

Tokom jedne od mnogobrojnih svađa, muž Vlado zgrabio je za kosu i počeo tući drškom od sjekire. Uspjela je da se otme i potrčala prema kući, ali muže je išao za njom vičući da će je ubiti. U kući je zgrabila pušku i ispalila metak u njegov stomak, pisao je Centar za istraživačko novinarstvo o ovom slučaju.

Zbog troje maloljetne djece nije odmah upućena na odsluženje kazne, već je narednih 13 godina provela na slobodi sa porodicom, a maltretiranja su se nastavila.

Prije pet godina otišla je na odsluženje petnaestomjesečne kazne u Kazneno-popravnom zavodu u Kuli.

Podsjećamo da je Mihajlovićeva uhapšena u ponedjeljak navečer zbog ubistva koje je izvršila 11. maja. Vanbračnog muža je nakon kraće svađe udarila drvenim štapom, a potom zapalila svinjac u koji ga je bacila.