Crna hronika
57

Željko Petrović ranjen u pokušaju da spriječi razbojništvo u BH Pošti

Piše: E. F.
Opljačkana poslovnica (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Opljačkana poslovnica (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Željko Petrović, uposlenik BH Pošte koji u ovoj firmi radi više od trideset godina danas je pokušao spriječiti pljačku pošte pri čemu je ranjen.

Na njega je pucao za sada nepoznati razbojnik koji je zajedno sa još jednom maskiranom osobom upao u poslovnicu BH Pošte u namjeri da je opljačka.

Razbojnici su zatražili novac koji im je, kako nam je potvrđeno i predat prije njegovog ranjavanja, ali Petrović je reagovao i pokušao to spriječiti.

Međutim, naoružani razbojnici su pucali u njega te je Željko zadobio ustrelnu ranu lijeve noge, ali i povredu glave.

No, kako nam je kazala Muamera Šehić, glasnogovornica KCUS-a, on će najvjerovatnije, biti pušten na kućno liječenje.

Uznemireni građani kazali su kako su vidjeli razbojnike koji su bježali nakon pucnjave. Šokirani, kažu kako ne mogu vjerovati da se ovakve stvari dešavaju u Sarajevu.

Irfan Nefić, glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo, kazao je da su razbojnici iz pošte uspjeli odnijeti određenu sumu novca te da policija intenzivno traga za njima.

"U srijedu nešto prije 13 sati MUP je obaviješten da su dvije nepoznate osobe naoružane pištoljem upale u objekat BH Pošte u Ulici braće Begić, te izvršili razbojništvo nad uposlenikom i uzeli određenu sumu novca. Tom prilikom su i upotrijebili vatreno oružje i nanijeli povrede radniku, nakon čega su se udaljili, te su naši službenici preduzeli mjere i radnje sa ciljem njihove identifikacije i pronalaska", rekao je glasnogovornik sarajevskog MUP-a Irfan Nefić.

Kako saznajemo, policija se nada da će ubrzo identificirati razbojnike s obzirom na činjenicu da se u pomenutoj ulici nalazi veliki broj poslovnih i drugih objekata koji imaju video nadzor.