Istočno Sarajevo
0

Zbog pucnjave uhapšene tri osobe

SRNA
Policija u Istočnom Sarajevu uhapsila je u noćašnjoj akciji tri lica koja se dovode u vezu sa pucnjavom na području opštine Novi Grad u Kantonu Sarajevo, potvrdila je Srni portparol Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Danka Tešić.

Ona je navela da su uhapšena lica čiji su inicijali M.P., S.G. i P.M.

Tešićeva je objasnila da je sinoć došlo do rafalnog pucanja iz automatskog oružja na području opštine Novi Grad, u Kantonu Sarajevo, u kojoj je maloljetni K.E. zadobio lakše tjelesne povrede.

"Nakon pucnjave, Treća policijska uprava Novi Grad obavijestila nas je ovo ovom događaju, jer su imala saznanja da se lice koje je pucalo nalazi na području Istočnog Sarajeva", rekla je Tešićeva i dodala da su pripadnici jedinica za podršku Istočno Sarajevo i Foča i policije Istočno Sarajevo izvršili akciji koja je trajala od 23.00 do 1.30 časova i tom prilikom uhapsili M.P. koji se tereti za krivično djelo pucanje iz automatske puške.

Prema njenim riječima, ovo lice je locirano u Ulici Karađorđeva, Istočno Sarajevo.

  Tešićeva je dodala da nije poznat razlog pucnjave i da su uhapšeni predati na dalje postupanje i kriminalističku obradu Policijskoj upravi Novi Grad.

Ona je objasnila da će dalja istraga utvrditi da li lica čiji su inicijali S.G. i P.M. imaju veze sa izvršenim krivičnom djelom.
Tešićeva je rekla da automatska puška nije pronađena, jer je lice čiji su inicijali M.P. bacilo prilikom bjekstva.

Srna nezvanično saznaje da su uhapšeni Milan Popadić, Saša Gutović i Predrag Mojević, svi iz Istočnog Sarajeva.