Crna hronika
162

Zbog pucnjave u Bifeu Nisko: Šaban Delić ostaje iza rešetaka

Piše: E. F.
Nijaz Nisko Karkelja (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nijaz Nisko Karkelja (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Općinski sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Šabanu Deliću (65) iz Sarajeva, koji je osumnjičen za tri krivična djela, a pošto je u utorak u 20:20 sati ispalio više hitaca iz automatske puške u "Bifeu Nisko", čiji je vlasnik Nijaz Karkelja Nisko.

Naime, njemu se na teret stavlja da je počinio krivična djela izazivanja opće opasnosti, teške tjelesne povrede te nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih naprava.

"Postupajući tužilac naložio je otvaranje istrage protiv osumnjičenog te je Općinskom sudu u Sarajevu predložio da mu se odredi jednomjesečna mjera pritvora zbog činjenice da bi njegov boravak na slobodi doveo do uznemirenja javnosti", kazao je za Klix.ba Alem Hamzić, glasnogovornik Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, Šaban Delić je u utorak u večernjim satima sa automatom ušao u Bife Nisko na Trgu međunarodnog prijateljstva te zapucao ispalivši više rafala.

Navodno, on je ušao sa puškom u kafanu i najprije kazao "Ruke u vis". Svi prisutni su ga poslušali, a kada je Karkelja, koji je bio u bifeu sa prijateljima, pitao u čemu je problem, Delić je kazao kako mu je upućeno mnogo prijetnji. Zatim je počeo pucati.

Pukom srećom niko nije ranjen, a prisutni su uspjeli savladati Delića prije nego što je nastavio te mu oteti pušku. U komešanju je Delić udario Bilala Bogilovića kundakom u lice te mu slomio nos. Ipak je savladan, a u općem naguravanju lakše je povrijeđen. Policija je ubrzo došla na mjesto događaja.

Njemu je najprije ukazana pomoć u Kliničkom centru u Sarajevu iste večeri, a potom je i uhapšen.

Podsjećamo, sedam dana ranije Delić je učestvovao u okršaju u Bifeu Nisko u kojemu je u grudni koš ranjen Nijaz Karkelja Nisko. Na njega je tada pucao Enes Hrvo koji je u bife došao zajedno sa Delićem. Tada su obojica uhapšeni, no Delić se ubrzo našao na slobodi.