Kantonalni sud u Sarajevu
3

Zbog poodmakle trudnoće odgođeno suđenje Dani Škrbi

FENA
Detalj iz sudnice s prethodnog ročišta (Foto: Dnevni list)
Detalj iz sudnice s prethodnog ročišta (Foto: Dnevni list)
Zbog općeg zdravstvenog stanja, te poodmakle trudnoće optužene, danas je u Kantonalnom sudu Sarajevo odgođeno suđenje Dani Škrba, optuženoj za svirepo ubistvo sarajevskog fotografa Mustafe Bukvića 23. februara ove godine.

Novo ročište u ovom predmetu zakazano je za 2. oktobar, kada bi trebao biti otvoren dokazni postupak saslušanjem prvih svjedoka optužbe.

Branitelj optužene, advokat Midhat Kočo izjavio je da se njegova branjenica ne osjeća dobro te da ni fizički, niti psihički nije u stanju pratiti suđenje, zatraživši odgodu pretresa.

Optužena Škrba navela je da je cijelu prethodnu noć imala trudove, da joj se bliži vrijeme poroda, te da su joj popucale vene, kao i da uzima citostatike, odnosno da je primala infuziju.

Prijedlogu odbrane, a s obzirom na predočene okolnosti, nije se usprotivila zastupnica optužbe, tužiteljica Anika Kešelj.

Sudsko vijeće u ovom predmetu, kojem predsjedava sudija Jasenko Ružić, uzelo je u obzir spomenute navode i odgađajući ročište zakazalo nastavak suđenja za 2. oktobar.

Prema tužbenim navodima, Dana Škrba je 23. februara u 14.10 sati došla u Bukvićevu fotografsku radnju "Foto San" u ulici Omladinskih brigada do br. 7 u sarajevskom naselju Dobrinja, te nakon što su zajedno sišli u podrumske prostorije Škrba ga je, koristeći stanje intimnosti i njegovo povjerenje, svirepo ubila zaklavši ga skalpelom.